Home » Het domein » Gebouwen

Het Kasteel

Het Kasteel is gebouwd in 1899 en heeft heel wat leuke en aparte hoekjes en kantjes. Met groepen tot 51 personen kan je komen logeren in dit unieke kader.

We verhuren het kasteel steeds exclusief aan één groep. Enkel de kelder van het kasteel kan een gemeenschappelijke eetruimte zijn. Je kan over alle aanwezige ruimtes naar wens beschikken. Je bent dus voor even de kasteelheer of kasteeldame van het Verloren Bos! Logeren in het Kasteel kan enkel in volpension.

lees meer

Op het gelijkvloers is er een ruime inkomhal met een schitterende mozaïekvloer. Deze inkomhal kan gebruikt worden als ontvangstzaal, voor de koffiepauzes, als break-out zaal, voor optredens of gewoon als zithoek. Verder zijn er ook drie ruime zalen met een authentieke parketvloer die, naargelang de opstelling, plaats kunnen bieden aan 60 respectievelijk 50+30 personen maximaal. De theaterzaal is uitgerust met een vaste beamer, scherm, podium en een geluidsinstallatie. Ideaal voor presentaties of voor een film op groot scherm. In onze bibliotheek kan je rustig vertoeven met een boekje of aangenaam vergaderen of kleuren met mooi zicht op de ochtendzon in De Buylaers. De kasteelzaal is een mooie multifunctionele zaal. De kasteelzaal en de  bibliotheek staan deels in verbinding met elkaar, zodat deze zaal ook als één grote zaal gebruikt kan worden.

Op de eerste verdieping bevindt zich het slaapgedeelte. Verspreid over negen kamers van verschillende grootte kunnen in het Kasteel groepen tot 51 personen verblijven. Twee kamers beschikken over een eigen douche. Bijna alle kamers beschikken over een lavabo. Daarnaast zijn er nog 2 sanitaire ruimtes met 3 respectievelijk 4 douches en nog extra lavabo's en toiletten. Op de overloop is er ook nog een gezellige zithoek vanwaar je de (al dan niet slapende) kinderen 's avonds of 's nachts in de gaten kan houden.

In de kelder is er naast de ruime eetzaal nog een multifunctionele zaal voor ping-pong of tafelvoetbal. Verder is er nog een bar met zithoek en grote televisie en sanitair dat direct toegankelijk is van buiten.

Buiten zijn er veel picknickbanken. We kunnen zorgen voor een BBQ.

Het Kasteel is slechts beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


“Is er wifi? Ja, er is wifi!”

Het Koetshuis

Het Koetshuis is een praktisch en duurzaam gebouw dat tegen een stootje kan. Het telt 77 bedden, verspreid over negen kamers. Ook hier ben je steeds de enige groep die er verblijft.

In het Koetshuis kan je zowel terecht in volpension als in zelfkook. Kies je voor volpension? Dan kom je ook eten in de kelder van het kasteel.

lees meer

Op de benedenverdieping zijn er drie gemeenschappelijke zalen van verschillende grootte (81m², 45m² en 36m²). De goed ingerichte keuken beschikt onder andere over 2 frigo's, een diepvries, een braadslede, een laagbrander, twee ovens, een vaatwas en heel wat potten, pannen, bestek en servies. Nog op het gelijkvloers zijn er twee slaapkamers, een douche en een toilet aangepast aan personen met een beperking. Deze mooie, knusse gang wordt ook geregeld gebruikt door de kookouders of door leerkrachten die graag iets meer comfort wensen.

Op de eerste en tweede verdieping zijn verder nog 7 slaapkamers met een verschillend aantal bedden. In alle kamers behalve ééntje staan er stapelbedden. In de kamer met negen bedden, lijkt het wel of de kamer 1 groot bed is: voor velen de kamer naar keuze!

In totaal zijn er tien toiletten en negen douches verspreid in het gebouw.

Buiten het gebouw is er ook nog een mooie zitput en een overdekte kampvuurplaats. In de zomer kan je ook nog beschikken over een extra berging met wasmachine.
 


Te gebruiken

 • Meerdere (draagbare of vaste) beamers
 • Schermen
 • Audioboxen
 • Whiteboards + stiften
 • Proximus TV
 • Kompassen
 • Kabouterpad, groot ganzenbord en andere spelletjes
 • Massa's strips
 • Gezelschapsspelletjes
 • Water

Zalen

In het Koetshuis hebben we drie zalen ter beschikking: een grote zaal (81m²), een medium (45m²) en een kleine zaal (36m²). Basic zalen met heel diverse mogelijkheden.

In het Kasteel hebben we op het gelijkvloers ook drie zalen.

 • De Theaterzaal met 50 (verplaatsbare) theaterstoeltjes ; een podium, beamer en groot scherm en vergadertafel voor 12 personen.
 • De Bibliotheek met 20 zitjes rond een min of meer ovale tafelschikking. Massa's strips en jeugdboeken. En de perfecte ochtendzon gefilterd door het lover.
 • De Kasteelzaal met 24 zitjes, een paar comfy sofa's en veel ruimte. Via de ramen heb je toegang tot het ietwat barokke terras vooraan met zicht op het park.

lees meer

De Kasteelzaal en de Bibliotheek worden gescheiden door een gordijn en kunnen ook min of meer als 1 grote zaal gebruikt worden (behalve wat hoeken en kanten).

Daarnaast hebben we ook nog een machtige inkomhal met prachtige mozaiëkvloer. Op zich is dit misschien wel de grootste en meest gebruikte zaal met een eclectisch samengesteld, edoch uiterst loungy, Louis XV meubilair. Ideaal voor onthaalmomenten, ontspanningsmomenten tussendoor of optredens.

De kelder van het Kasteel wordt vooral gebruikt als eetzaal. Maar daarbuiten zijn het salon en de kickerruimte ideale plaatsen om wat te ontspannen. In het gezellig salon hebben we zachte sofa's, een gezelschapsspelletjeskast, een grote tafel om deze aan te spelen, een TV, een snoepkast en een drankenfrigo. Kortom, het ideale lokaal om als leerkracht 's avonds wat te verpozen of als leiderslokaal of als vergaderzaal voor een kleine groep. In de kickerruimte staat er natuurlijk een tafelvoetbaltafel. Je kan er ook pingpongen en sjoelbakken. Of gewoon gebruiken voor waar je zin in hebt.

Wil je graag wat in kleinere groepjes samenzitten? Het Kasteel heeft vele kleine hoekjes en delen waar je in kleine groep kan afzonderen zoals bijvoorbeeld de tussenverdieping op de trap: 8 zitplaatsen, 1 marmeren tafel, de perfecte controle over de slaapverdieping en een oogje op het gelijkvloers.


Slaapkamers

Onze slaapkamers zijn allemaal een beetje hetzelfde en toch een beetje anders. In bijna elke kamer staan er stapelbedden. Enkel kamer 1.4 in het Koetshuis is de "old school kamer" waar er nog 4 + 5 bedden gewoon direct naast elkaar staan en je eigenlijk wel kan spreken van een kamer met 2 reuzegrote bedden (een aanrader!). 

Elk bed is overtrokken met hygienische overtrekken voor de matras en het kussen. Proper, maar niet zo aangenaam om op te slapen. Neem daarom zeker ook een kussensloop, een matrasovertrek en een slaapzak of een donsdekenovertrek mee.

lees meer

In het Koetshuis zijn er in totaal 77 bedden voor 9 slaapkamers. Er zijn 6 grote slaapkamers voor 9 tot 12 personen en 3 kleine slaapkamers voor 4 personen. Op het gelijkvloers zijn er twee rolstoeltoegankelijke kleinere slaapkamers met een douche en toilet op de gang. Op de eerste verdieping zijn er 4 grote slaapkamers en 1 kleine slaapkamer en op de tweede verdieping zijn er nog eens 2 grote slaapkamers. De grondplannen van het Koetshuis kan je hier bekijken.

In het Kasteel zijn er in totaal 51 bedden voor ook 9 slaapkamers. Er zijn 5 slaapkamers van 2 personen (waarvan 2 met douche op de kamer) en 4 grotere slaapkamers van 6 tot 10 personen. Alle kamers hebben stapelbedden, maar er zijn ook een paar extra uitschuifbedden die je bij de groepsverdeling naar een andere kamer kan verplaatsen. Alle slaapkamers situeren zich op de eerste verdieping. Op de gang zijn er twee sanitaire ruimtes met respectievelijk 4 douches en 2 toiletten en 3 douches en 1 toilet. Bekijk het grondplan van de slaapkamers hier.


Keuken

De keuken in het Koetshuis is best goed uitgerust. We beschikken over:

 • 2 frigo's en 1 diepvriezer
 • 1 grote gasbrander met een kraantje boven (ideaal voor soep of pasta)
 • 1 braadslede (superhandig als je weet hoe je ermee moet werken)
 • 1 oven
 • een fornuis met 4 krachtige gaspitten een oven
 • 1 friteuse van 2 x 8 liter
 • verschillende koffie- en theemaak machines
 • een horeca-vaatwasmachine met cyclus van ongeveer 4 minuten
 • grote potten en pannen
 • kleine potten en pannen
 • borden, bestek, glazen, ... voor meer dan 100 personen
 • handige spullen zoals patatmesjes, eiersnijders, flessenopeners, chefmessen, een megagrote mixer, plankjes, ...

Samenvattend best een goed uitgeruste keuken dus. Maar het kan natuurlijk altijd zijn dat je net dat éne mesje/mixer/pan/bord te kort komt. Geen nood: in het Kasteel hebben we ook een bijna net zo goed uitgeruste keuken als in het Koetshuis. Er is veel kans dat we je uit de nood kunnen helpen!

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK