De gebouwen en het domein

Het Verloren Bos bestaat uit twee schitterende gebouwen gelegen in een magnifiek park, gekneld tussen de Durme, natuurreservaat De Buylaers en het speeldomein Bospark. Het mooie is dat deze eeuwenoude pracht er nu helemaal is voor kinderen en jongeren!

Waar het Kasteel eerder de dromerige, rustige en poetische zielen zal aanspreken, is het Koetshuis er meer voor de stoere, daadkrachtige en wilde durvers. Ideaal is natuurlijk de combinatie van beide zodat de yin de yang van je groep in balans kan houden.

lees meer

Het Kasteel is een in 1899 door grootindustrieel Gonzales Cock opgerichte villa waar je hier en daar nog wat van de grandeur van vroeger kan opsnuiven: de prachtige mozaiek in de inkomhal van het kasteel, de met mooie motiefjes versierde houten vloer of de authentieke keldergewelven om er maar een paar te noemen. Het Koetshuis stond er al voor het Kasteel, maar is in 2009 nog grondig gerenoveerd. Nu is het een energiezuinig, praktisch en goed uitgerust gebouw dat tegen een stootje kan. Het domein zelf bestaat uit een grasvlakte waarop je een honderdtal kinderen met moeite ziet lopen, een mooie vijver met een eilandje en enkele pitoreske bruggen, een unieke treurbeuk waaronder het mooi vertoeven is, een stuifduin met ideale bomen voor slacklines en nog veel meer aparte verstopplaatsen.


De formules

Kom je bij ons logeren, dan vertrek je van twee mogelijke formules: volpension of zelfkook.

Bij volpension betaal je een prijs per persoon waar alles inbegrepen is. Bij zelfkook huur je een gebouw en betaal je extra voor alle services je afneemt. Volpension kan in het Kasteel en/of het Koetshuis. Zelfkook is enkel mogelijk in het Koetshuis.

lees meer

Volpension kan voor groepen van 30 tot 128 personen. Van 30 tot 51 personen kan je terecht in het Kasteel, van 45 tot 77 personen kan je terecht in het Koetshuis en voor groepen van 78 tot 128 personen kan je terecht in beide gebouwen. Bij volpension zorgen wij ervoor dat het eten voor de gasten in orde is (ja, wij houden rekening met vegetariërs, veganisten, moslims, mensen met intoleranties,... ). Wij zorgen voor de grondige eindschoonmaak (ook al verwachten we ook iets van jullie) en bij meerdaagse verblijven houden we het sanitair proper. 

Zelfkook kan enkel in het koetshuis voor groepen tot 77 personen. In de zomer (van 15 juni tot 15 september) is er in het naastgelegen natuurgebied De Buylaers een mooie strook grasland beschikbaar om deze capaciteit met tentengrond verder uit te breiden naar 130 personen. Bij zelfkook betaal je huur voor het gebouw. De prijs is afhankelijk van het soort groep: jeugdgroepen betalen minder dan andere groepen. Daarnaast betaal je ook nog voor de grondige eindschoonmaak (ook al verwachten we hier ook iets van jullie) van het gebouw en voor energie en afval.


De omgeving

Sommigen komen naar het Verloren Bos voor de natuur, anderen voor de duizend-en-één mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Om maar te zeggen dat de omgeving heel divers is en voor iedereen wel wat te bieden heeft.

De natuurreservaten De Buylaers, Het Molsbroek en de Daknamse Bossen liggen op een steenworp afstand. Maar ook het stadion van traditieclub Sporting Lokeren, het zwembad, de sporthal, enkele van de hipste jeugdhuizen van het land, een speeltuin, een dierenpark en een skatepark zijn makkelijk bereikbaar.

Vragen? verlorenbos@cjt.be of 09 348 64 27

Onze toppers

Enkele van onze toppers op of nabij het domein op een rijtje: 

  • ons kampvuur
  • het groot ganzenbord
  • een roofvogeldemonstratie
  • het kabouterpad
  • onze stripkoffer
  • kajakken op de Durme

Ontdek al onze troeven

Geniet van een fantastische vakantietijd!
Bekijk onze prijzen & beschikbaarheid
en reserveer je plaats

Prijzen en beschikbaarheid

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK