Home » Het domein » Omgeving

Midden in de natuur tussen stad en platteland

Het park Verloren Bos is een openbaar park met tal van mogelijkheden. Eventjes buitenspelen net voor het eten in het bos of het grasplein? Check! Een rustige, korte wandeling om wat uit te waaien na een intense vormingssessie? Check! Voetballen 25 tegen 25 op het grote grasplein? Check! Bomen beklimmen en je goed verstoppen? Check! Kampvuurtje in de fik steken? Check (wel in ons overdekt kampvuur natuurlijk)! Ooievaars, eekhoorns en andere fauna en flora spotten? Check! Je vieruurtje rustig opeten op een picknickbankje? Check!

Natuurreservaat De Buylaers, het Bospark, het centrum van Lokeren en Durme zijn te ontdekken op wandelafstand.

Het Bospark

In tet Bospark valt heel wat te beleven en te spelen. Centraal ligt er een recent vernieuwde speeltuin met cafetaria. Daarnaast is er nog een fit-o-meter, 2 voetbalpleinen, een tennisplein, een speelbos met natuurlijke klimconstructies, een skatepark en een dierenpark (vrij te bekijken, op aanvraag mee te helpen verzorgen).

Heb je in het park zelf niet genoeg ruimte? Hier zal het je daar niet aan ontbreken!

Het Centrum

De andere richting uit, op minder dan 1 km wandelen langs de Durme, ligt het centrum van Lokeren. Hier zijn heel wat leuke en interessante dingen te doen en te bezoeken: de kerktoren (speel zelf eens op de beiaard!), de heirbrugmolen, het museum, het politiecommisariaat, onze fotozoektocht, een bezoekje aan de moskee, een chocoladewandeling,... De Dienst Toerisme van Stad Lokeren helpt je graag kiezen uit de uitgebreide mogelijkheden (brochure hier). Je krijgt bovendien 1 gidsbeurt gratis als je bij ons logeert!

De Natuurreservaten

Natuurreservaat De Buylaers ligt net naast het Verloren Bos. Het is het huis van een trouw terugkerend ooievaarskoppel, enkele Galloway-runderen en vele andere zeldzame en minder zeldzame diersoorten. Heel leuk is dat het in de zomermaanden (vanaf 15 juni tem 15 september) mogelijk is om als uitbreiding op een verblijf in het koetshuis te kamperen in dit wondermooie natuurreservaat. 

Het Molsbroek ligt iets verder en is iets groter. Het is de thuishonk van vzw Durme, de ideale partner om je mee te nemen op ontdekking in de natuur. Zij hebben heel leuke activiteiten en wandelingen voor kleuters, lager onderwijs, secundair onderwijs, hoger onderwijs en andere groepen.

Op naar het noorden van het Verloren Bos ligt het natuurdomein de Daknamse Meersen. Dit gebied wordt beheert door Natuurpunt. Zij organiseren ook gegidste wandelingen.

 

De Durme

Op de Durme is het mogelijk om een leuke kayaktocht of vlottentocht te houden. Aan de overkant van de Durme ligt een eenvoudig zwembad en een grote sporthal. 

Een handig overzichtskaartje

© 2022 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK