Home » Troeven » Voor iedereen!

Drempels

Iedereen moet kunnen deelnemen aan een uitstap naar het Verloren Bos. Maar dit is zeker niet voor iedereen even makkelijk of vanzelfsprekend. Daarom proberen we zoveel mogelijk drempels voor een verblijf weg te nemen. Heb je een probleem dat je tegenhoudt om met gerust gemoed naar hier af te zakken? Blijf er niet mee zitten en neem contact met ons op. Wij bekijken wat we kunnen doen en proberen je zo goed mogelijk verder te helpen.

Onze maaltijden maken we zo kindvriendelijk mogelijk.

We beschikken voor elk gerecht over een volwaardig vegetarisch, veganistisch of halal alternatief. De alternatieven laten we zoveel mogelijk aansluiten bij het originele gerecht zodat niemand zich een buitenbeentje hoeft te voelen. Ook zijn we goed op de hoogte van de 14 wettelijk gedefinieerde allergenen in onze gerechten. Ook hier voorzien we graag een lekker alternatief voor mensen met een allergie of een intolerantie.

De kelder van het Kasteel is perfect toegankelijk met een rolstoel, net als het gelijkvloers van het Koetshuis.

Heeft je groep het financiëel wat moeilijker? We werken samen met Steunpunt Vakantieparticipatie om het Verloren Bos voor iedereen bereikbaar te maken. Boek je via hen, dan krijg je wat extra korting. Daarbuiten is het helaas niet mogelijk om korting te verkrijgen: we proberen voor iedereen de beste prijs te geven en we kunnen dit enkel volhouden door iedereen dan ook consequent deze prijs aan te rekenen. Zowel in volpension als zelfkook.

Kleuters

Een topavontuur voor kleuters en kinderen van het eerste leerjaar:  een (eerste?) nachtje uit gaan logeren met de vriendjes maar zonder mama en papa. Leuke thema's voor een nachtje in het Verloren Bos: Ridders, Prinsen en Prinsessen, Indianenkamp, ... Voor de maanden november tem maart beschikken we over een heel leuk en voordelig arrangement voor kleuterscholen en eerste leerjaren: een leuk verblijf in het Kasteel of Koetshuis met een topoptreden van een goochelaar inbegrepen. 

Gratis te ontlenen en toppers voor de leeftijd van 4 tot 8 jaar: het kabouterpad en het groot ganzenbord.

Lagere school

Voor lagere scholen is het Verloren Bos de ideale uitvalsbasis voor tal van themaverblijven. Natuurlijk is een bosklas, met een onderdompeling in de natuur van alledag, perfect organiseerbaar hier. De natuurreservaten De Buylaers, Het Molsbroek en De Daknamse Meersen liggen op wandelafstand. Een valkenier en een imker kunnen gepassioneerd kunnen komen vertellen over hun bezigheid. Kompassen en ander educatief materiaal is bij ons te ontlenen. En het natuurleerpad en bomenleerpad van Lokeren starten hier in het Verloren Bos.

Maar ook boerderijklassen zijn hier perfect mogelijk: je kan hier in de buurt een ritje maken met hele klas in een huifkar. Of je kan de huifkar je naar de geitenboerderij het Eyckenhof laten brengen of naar de fabrikant van Hoevezuivel Mili. Een bezoekje aan de molen in het centrum van Lokeren hoort hier zeker ook bij. Beschik je over goed vervoer of ben je niet bang om een kleine vijf kilometer te stappen? Dan kan je ook nog een topuitstap naar de manège maken!

Of je kan er hier ook een sportweek van maken: een kompastocht, wat gaan muurklimmen, kayakken op de Durme, een beetje zwemmen in het Durmebad, wat voetballen op de voetbalterreinen of skaten in het skatepark, slacklinen in het park zelf, de fit-o-meter in het Bospark,... Een weekje is zo voorbij!

Of waarom geen creatieve kunstweek? Lichtgaffiti en zeefdrukken bij het jeugdhuis T-klub + een workshop goochelen + een workshop bakken + een fotoshoot bij de fotoclub Lokeren. Er is heel veel mogelijk!

Of combineer het leukste van alles en maak er gewoon een onvergetelijke week voor de kinderen van :-).

Middelbare school

Makkelijk bereikbaar met de trein, bus, auto en fiets kan je in het Verloren Bos terecht voor ontmoetingsdagen, bezinningsdagen enzovoort. Ben je op zoek naar een leuke, niet-schoolse plek, om samen met de jongeren wat te werken en te ontspannen, dan ben je hier aan het juiste adres. De twee gebouwen en de vele zalen met elk een eigenheid maken het Verloren Bos zeer flexibel. Je kan er makkelijk en snel schakelen tussen geconcentreerd samenwerken en even stoom aflaten in de buitenlucht of tussen grote groepssessies met iedereen en ingetogen momenten in kleine groepjes. 

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK