Home » Info » Maaltijden voor iedereen!

Maaltijden voor iedereen!

"Wat voor eten gaan we daar voorgeschoteld krijgen?" is misschien wel de meest voorkomende bezorgdheid van onze bezoekers. Op deze pagina proberen we daarop een antwoord te geven. Maar maak je je toch nog ergens zorgen over of zit je nog met vragen: aarzel niet om contact met ons op te nemen of spreek ter plaatse de keukenmederwerker aan voor meer info.

We proberen steeds zo kindvriendelijk en zo gezond mogelijk te koken. De klassiekers bij ons zijn spaghetti alla Verloren Bos, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent of stoofvlees met frietjes, fishsticks met spinaziepatatjes, macaroni met kaasaus en een lekker smosje. Daarnaast hebben we best een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet, zijn er doorgaans minstens twee soorten groenten ter beschikking bij de warme maaltijd en staan we garant voor een dagelijkse portie fruit.

We vinden het ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van onze maaltijden, zonder dat iemand met speciale noden zich een buitenbeentje hoeft te voelen. We proberen daarom ook de maaltijden voor veganisten, vegetariërs, moslims en mensen met allergenen zoveel mogelijk te laten aansluiten bij onze 'standaard'-menu's. Zo voorzien we bijvoorbeeld veggieballetjes in tomatensaus als alternatief voor de balletjes met vlees.

De standaardmogelijkheden bij een verblijf bij ons zijn:

  • het standaardgerecht
  • een vegetarische variant
  • een veganistische variant
  • een variant zonder vlees (maar wel met vis en veggie)
  • een halal variant
  • een gerecht waarbij we rekening houden met de 14 wettelijke allergenen

Daarnaast houden we - indien mogelijk - zoveel mogelijk rekening met andere wensen.

Vegetarisch en veganistisch

Door de jaren heen hebben we een mooi gamma aan vegetarische alternatieven uitgebouwd. De meeste van onze veggie-opties zijn ook veganistisch, maar indien nodig hebben we nog een aantal veganistische alternatieven achter de hand. Voor de spaghetti maken we gebruik van veganistisch gehakt. Bij de balletjes in tomatensaus zijn er veggieballetjes (of falafel voor de veganisten). In plaats van vol-au-vent is er een vegan champignonburger en een veganburger vervangt het stoofvlees. Veggienuggets en loempia's vervangen respectievelijk de fishsticks en de kipfilet. 

Halal

Onze halalproducten halen we niet bij de groothandel maar wel bij de lokale halalslagerij Boulalouche gevestigd in de Dunya Market. Halal stoofvlees, halal hotdogworst, halal kipfilet, halal barbecuevlees, ... Wanneer het door omstandigheden niet mogelijk of wenselijk is om halal te serveren, dan serveren we steeds vis of de veggie optie. 

Allergenen

Van onze gerechten en ingrediënten beschikken we over infofiches met de aanwezigheid van de 14 wettelijke allergenen. We kunnen garanderen dat we, indien gevraagd, de nodige allergenen niet als ingrediënt gebruiken voor onze bereidingen. Wat we niet kunnen garanderen is dat er geen sporen van dat allergeen (of kruisbestuiving) in het gerecht terechtkomen. Voor quasi alle allergenencombinaties hebben we goede alternatieven ter beschikking. Geef zeker je allergenen door voor je verblijf, maar aarzel bij onzerkerheid niet om de keukenmedewerker aan te spreken.

Wanneer je een specifiek dieet volgt of wanneer je allergisch bent voor iets anders dan de 14 wettelijk bepaalde allergenen, geef ons dat dan zeker door. We doen er alles aan om hier zo goed mogelijk rekening mee te houden. Indien gewenst is het ook mogelijk om eigen eten mee te nemen, dat wij voor jou opwarmen.

 

 
 
 
 
© 2022 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK